fbpx
Stijn De Jong

Stijn De Jong

Stijn

Alle resencies geschreven door onze recensent Stijn op een rij!

vrijdag, 29 maart 2019 10:40

Exclusief interview met I’m With Her

Na twee succesvolle Amsterdamse concerten in 2018 stond folk- en americana-trio I’m With Her op zaterdag 23 maart voor de derde keer binnen een jaar in de hoofdstad op het podium. Deze keer in de compleet uitverkochte grote zaal van Paradiso, waar de drie zangeressen - Sara Watkins, Sarah Jarosz en Aoife O’Donovan - het publiek muisstil wisten te houden met hun subtiele nummers. Eerder op de avond, tussen de soundcheck en het diner, had het drietal even de tijd voor een interview over het leven op tournee en songschrijven.

Pistol Annies

Pistol Annies - Interstate Gospel

Sinds ze in 2011 debuteerden, zijn de Pistol Annies door veel recensenten vergeleken met de Dixie Chicks. En dat is ook logisch: we hebben tenslotte te maken met twee countrybands die elk uit drie vrouwen bestaan, nietwaar? Maar die vergelijking houdt toch niet zo goed stand bij nadere inspectie. De Dixie Chicks zijn begonnen als een band met één zangeres, en ondanks enkele personeelswisselingen in hun beginperiode zijn ze dat altijd gebleven. De individuele leden begonnen pas na hun split in 2006 aan andere projecten. De Pistol Annies daarentegen zijn een samenwerking tussen drie soloartiesten - Miranda Lambert, Ashley Monroe en Angaleena Presley - die de leadzang binnen de band delen, maar altijd hun eigen carrière voorop zetten. Als zodanig vormen de Highwaymen - de samenwerking tussen Johnny Cash, Willie Nelson, Kris Kristofferson en Waylon Jennings halverwege de jaren negentig - eigenlijk een beter referentiepunt.

dinsdag, 16 oktober 2018 10:50

Album recensie: Eric Church - Desperate Man

Desperate Man

Eric Church - Desperate Man

Het is inmiddels al een gewoonte geworden voor Eric Church om zijn fans een voorkeursbehandeling te geven als hij nieuw materiaal uitbrengt. Zijn fanclubleden - ook bekend als The Church Choir - krijgen zijn nieuwe platen al in huis ruim voordat ze worden vrijgegeven aan het grote publiek. Hij deed het twee jaar geleden met de release van Mr. Misunderstood, hij deed het vorig jaar met het driedubbele live-album van de Holdin' My Own Tour en hij doet het opnieuw met zijn nieuwste, Desperate Man. En dat vind ik mooi.

zondag, 03 juni 2018 19:10

Exclusief interview met Devin Dawson

Devin Dawson: ‘Ik wil niet aan één geluid vastzitten’

Op zondag 27 mei gaf Devin Dawson - een nieuwe naam in de pop-country wereld - een akoestisch concert in de kleine zaal van Paradiso in Amsterdam. Dawson scoorde in 2017 zijn eerste hit met het vrolijke liefdesliedje ‘All On Me’ en bracht afgelopen januari zijn debuutalbum ‘Dark Horse’ uit, een plaat waarop hij countrynummers combineert met moderne pop, R&B en rock. Wat daarbij ook opvalt, is dat hij zijn nummers zelf schrijft, waar veel countrysterren tegenwoordig gebruik maken van hetzelfde clubje componisten en tekstschrijvers.Voorafgaand aan zijn concert spraken we met hem.

providence canyon

Het is een goede zaak dat de neven Cobb elkaar hebben gevonden. Want Brent Cobb, één van de meest relaxte singer-songwriters die Nashville de laatste jaren heeft voortgebracht, en Dave Cobb, countryproducer extraordinaire, mogen dan verwant zijn, maar tot een paar jaar geleden wisten ze niet eens van elkaars bestaan. Toen ze elkaar eindelijk ontmoetten, leidde dat tot een vruchtbare samenwerking op Brent’s vorige album Shine On Rainy Day, en dat gaat verder op de gloednieuwe Providence Canyon. Letterlijk, want deze platen lijken zoveel op elkaar dat ze net zo goed op hetzelfde moment kunnen zijn opgenomen. En dat bedoel ik als compliment.

Pagina 2 van 17

Lees meer...

18 februari, 2020
New Country Nieuws

Dixie Chicks met eerste nieuwe song sinds 2007

17 februari, 2020
New Country Nieuws

Rascal Flatts breiden hun "Farewell" tour uit

16 februari, 2020
New Country Nieuws

Luke Bryan met nieuw album cover & Track List

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Carly Pearce dropt album met 13 nummers

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Cam met nieuwe song ‘Till There’s Nothing Left’

­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok