fbpx
Stijn De Jong

Stijn De Jong

Stijn

Alle resencies geschreven door onze recensent Stijn op een rij!

Brandy Clark

Brandy Clark - Big Day in a Small Town

Het debuutalbum van Brandy Clark, het uitstekende 12 Stories uit 2013, was een typische singer-songwriterplaat; vrij bescheiden geproduceerd moest hij het helemaal hebben van de kwaliteit van de liedjes en vooral de teksten. Dat was ook geen enkel probleem, want Clark is één van de grootste talenten die er op dat gebied in Nashville rondlopen. Ze weet ze de alledaagse problemen van alledaagse mensen te vangen in nummers vol mededogen, rake typeringen en waar nodig een stevige dosis humor. En op de opvolger van 12 Stories, het nieuwe Big Day in a Small town, bewijst ze dat ze dat nog niet verleerd is. Maar het is ook een heel andere plaat geworden dan de voorganger.

The Highwaymen - American Outlaws

The Highwaymen - American Outlaws

Het is vandaag de dag bijna niet voor te stellen, maar in de tijd dat The Highwaymen de wereld rond toerden, werd dat in de muziekpers afgedaan als een nogal oubollige vertoning. De country-supergroep met Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson en Kris Kristofferson bestond een kleine tien jaar, van 1985 tot 1994, en bracht in die tijd twee studioplaten uit. Als je er nu op terugkijkt was het bestaan van de groep alleen al absoluut uniek omdat die vier grote namen hun ego's tijdelijk op een laag pitje zetten en broederlijk naast elkaar op het podium stonden. En al waren zowel hun platen als hun optredens af en toe best een beetje wisselvallig, moet je nu gewoon toegeven dat er daar een uniek stukje countrygeschiedenis werd geschreven.

blake shelton if im honest

Blake Shelton - If I'm Honest

Niemand heeft zin om naar de muziek van zijn opa te luisteren. Het kan me niet schelen hoeveel ouwe zakken in Nashville er lopen te klagen dat ik geen echte country maak. Die ouwe zakken kopen toch geen platen meer. De kids wel, en die hebben niks met die ouwe troep.' Aldus Blake Shelton een paar jaar geleden, toen hem door een interviewer werd gevraagd waarom zijn muziek steeds meer pop en steeds minder country werd.

maandag, 09 mei 2016 19:10

Album recensie: Cyndi Lauper - Detour

Cyndi Lauper - Detour (Rhino)

Cyndi Lauper - Detour

Cyndi Lauper is een zangeres die zo veelzijdig is dat ze zo ongeveer ieder genre aan kan, of het nou rock, pop, jazz, country of zelfs musical is. Daarnaast is ze ook een showvrouw in hart en nieren. Door de jaren heen heeft ze dat ook keer op keer bewezen, en dat is ook te zien en te horen aan de albums die ze in haar bijna 35-jarige carrière heeft uitgebracht. 

New Lane Road

Josh Kelley - New Lane Road

Josh Kelley brengt met New Lane Road zijn achtste album uit. Josh is de oudere broer van Charles Kelley van Lady Antebellum, en wie zijn carrière enigszins heeft gevolgd, weet dat hij zich langzaam maar zeker heeft ontwikkeld van rock & soul-artiest naar een zanger die gaandeweg steeds meer country in zijn muziek stopte. New Lane Road is weer een nieuwe stap in die ontwikkeling, want op deze plaat profileert hij zich meer dan ooit als singer-songwriter. Daarbij heeft hij zich duidelijk laten inspireren door het recente succes van Chris Stapleton, al wil dat niet zeggen dat het album ook leentjebuur speelt bij diens Traveller. Kelley laat zich hier meer beïnvloeden door acts als de Eagles en Jackson Browne. Dat levert een album op dat grotendeels bestaat uit sfeervolle ballads en softe countryrockers, en dat uitstekend geschikt is voor een romantisch avondje met kaarslicht en een glaasje wijn. De productie is vrij gelikt, maar de nummers op zich zijn sterk genoeg om over dat bezwaar heen te stappen.

Pagina 10 van 17

Lees meer...

18 februari, 2020
New Country Nieuws

Dixie Chicks met eerste nieuwe song sinds 2007

17 februari, 2020
New Country Nieuws

Rascal Flatts breiden hun "Farewell" tour uit

16 februari, 2020
New Country Nieuws

Luke Bryan met nieuw album cover & Track List

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Carly Pearce dropt album met 13 nummers

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Cam met nieuwe song ‘Till There’s Nothing Left’

­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok