fbpx
Stijn De Jong

Stijn De Jong

Stijn

Alle resencies geschreven door onze recensent Stijn op een rij!

zondag, 10 november 2019 14:48

Album recensie: Miranda Lambert - Wildcard

Album Miranda Lambert - Wildcard

Het zag er al een tijdje naar uit dat Wildcard, het nieuwe en zevende album van Miranda Lambert, onder haar fans voor een tweedeling zou gaan zorgen. In de afgelopen maanden heeft Lambert al de nodige nummers de wereld ingeslingerd, en die werden met gemengde gevoelens ontvangen. De één was blij met de meer pop-georiënteerde koers die ze hier voer, en die een heel andere kant op ging dan het uitstekende, diepgravende maar ook behoorlijk zwaarmoedige dubbelalbum The Weight of These Wings uit 2016, waarop ze zich door haar echtscheiding heen zong. De ander vond deze strak geproduceerde pop-country juist een stap terug. Het leverde niet alleen in de muziekpers maar ook bij de ‘echte experts’ op sociale media de nodige discussie op.

vrijdag, 13 september 2019 12:03

Album recensie: The Highwomen - The Highwomen

The Highwomen - The Highwomen Niet zomaar een band maar een ‘beweging’, aldus Amanda Shires, die dit balletje aan het rollen bracht. Dat principe onderscheidt het viertal meteen van eerdere vrouwelijke country-supergroepen, van Trio tot de Pistol Annies. The Highwomen is een nieuwe gelegenheidsband die naast Shires en de reeds genoemde Carlile bestaat uit Maren Morris en Natalie Hemby. De groep baseert zich op The Highwaymen, de legendarische samenwerking tussen Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings en Kris Kristofferson uit de jaren ‘80. 

 De laatste keer dat countrylegende Tanya Tucker nieuw werk uitbracht is nog langer geleden. Dat was het album Tanya uit 2002, al was er in 2009 ook nog een plaat met covers.

Maar met het nieuwe While I’m Livin’, waarop Tucker een samenwerking aangaat met producer Shooter Jennings en singer-songwriter Brandi Carlile, bewijst ze dat ze nog niets van haar klasse verloren heeft. Het merendeel van deze nummers is aangedragen door Carlile, al is er ook een opvallende versie van The House That Built Me, vooral bekend van Miranda Lambert.

vrijdag, 13 september 2019 11:47

Album recensie: Trisha Yearwood - Every Girl

Trisha Yearwood - Every Girl Vanaf het moment dat Trisha Yearwood Workin’ on Whiskey inzet, de meeslepende wals waarmee haar nieuwe album Every Girl van start gaat, besef je onmiddellijk dat het veel te lang geleden is dat we haar stem mochten horen.

Haar vorige plaat Heaven, Heartache, and the Power of Love dateert uit 2007, en sindsdien dook ze slechts af en toe op, zoals op het kerstalbum dat ze een paar jaar terug met echtgenoot Garth Brooks maakte.

Tyler Childers - Country Squire

Alles verandert en alles blijft gelijk. Als die kreet op één specifiek genre van toepassing is, dan is het country. Maar in het geval van Tyler Childers en zijn tweede album Country Squire, de opvolger van Purgatory uit 2017, moeten we het eigenlijk omdraaien. Childers nam zijn tweede langspeler op met dezelfde band, hij zingt hetzelfde soort onderkoelde, traditionele countrynummers met dezelfde hese stem en zijn mentor Sturgill Simpson doet opnieuw de productie. En meteen vanaf het eerste nummer voelt Country Squire volledig vertrouwd. Toch heeft het album een compleet andere sfeer dan de voorganger, en dat maakt alle verschil.

Pagina 1 van 17

Lees meer...

18 februari, 2020
New Country Nieuws

Dixie Chicks met eerste nieuwe song sinds 2007

17 februari, 2020
New Country Nieuws

Rascal Flatts breiden hun "Farewell" tour uit

16 februari, 2020
New Country Nieuws

Luke Bryan met nieuw album cover & Track List

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Carly Pearce dropt album met 13 nummers

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Cam met nieuwe song ‘Till There’s Nothing Left’

­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok