Alle New Country Gigs!

Country Concertagenda

Rotterdam Bluegrass Festival

Concertagenda
Rotterdam-Bluegrass-Festival
Datum: 23 juni 2023 12:00 - 25 juni 2023 23:00

Locatie: Noordplein Rotterdam

Diverse en internationale mix van artiesten op rootsfestival op Noordplein in Rotterdam

Rotterdam Bluegrass Festival 23, 24 en 25 juni

Onder andere Bella White, Della Mae, Michael Daves & Jacob Jolliff, Baptiste W. Hamon, Scott H. Biram, The Reverend Peyton’s Big Damn Band en The Truffle Valley Boys behoren tot de eerste namen voor het Rotterdam Bluegrass Festival op 23, 24 en 25 juni. Nadat met het succesvolle tienjarige jubileum in 2022 met 18.000 een nieuw bezoekersrecord werd gevestigd en de grenzen van het Pijnackerplein werden bereikt, vinden de optredens van deze en later bekend te maken artiesten plaats op het nabijgelegen Noordplein. Voor het eerst kent het festival in het teken van Amerikaanse rootsmuziek in Rotterdam-Noord ook een kaartverkoop. Ticketprijzen variëren van € 10,- tot € 25,-, de voorverkoop is gestart.

“De explosie van vreugde tijdens het jubileumfeest vorig jaar heeft het festival uit zijn voegen doen barsten” vertelt festivaldirecteur en oprichter Guido de Groot met gevoel voor metafoor. “Parallel daaraan zijn alle kosten die het organiseren met zich meebrengt enorm gestegen. Dus met het oog op de toekomst hadden we zowel meer fysieke als financiële ruimte nodig. We blijven in ons vertrouwde, geliefde Oude Noorden, op een prachtige plek met veel organisatorische mogelijkheden waar iedereen profijt van heeft. En de hoogte van de entreeprijs hoeft hopelijk voor niemand een drempel te zijn, maar geeft ons wel net dat beetje lucht waar we naar op zoek zijn.” 

Dagkaarten kosten € 10,- per stuk, een combiticket voor het hele weekend € 25,- en er is een beperkte hoeveelheid early bird combitickets verkrijgbaar voor € 20,-. De line up tot nu toe bestaat – in alfabetische volgorde – uit: Abe Partridge (US), Austin & Courtney DerryBerry (US), Baptiste W. Hamon (FR), Bella White (CA), The Complete Recordings of Hezekiah Procter (CA), Della Mae (US), Fog Holler (US), Madalitso Band (MW), Michael Daves & Jacob Jolliff (US), Moonshine Wagon (ES), The Reverend Peyton's Big Damn Band (US), Rosine Bluegrass Family (NL), Scott H. Biram (US) en The Truffle Valley Boys (IT).

Uitgebreide informatie over de line up als tot nu toe bekend is te vinden op de website van Rotterdam Bluegrass Festival. Daar kan je ook terecht voor kaartverkoop en andere informatie. In de aanloop naar het festival worden er meer details over het programma bekend gemaakt.

Over Rotterdam Bluegrass Festival

Het Rotterdam Bluegrass Festival is een laagdrempelig en inclusief festival waar bluegrass en andere vormen van rootsmuziek als country, folk en americana centraal staan. In 2022 vonden 18.000 bezoekers hun weg naar het Oude Noorden in Rotterdam, van liefhebbers van het genre uit heel Nederland en daarbuiten, tot wijkbewoners en andere Rotterdammers. Naast muziek kent het festival ook een uitgebreide randprogrammering met theater, kinderactiviteiten, een jam area, comics, workshops, een markt en een gevarieerd horeca-aanbod. Rotterdam Bluegrass Festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.

 

Adres
Noordplein

 

Kaart


Image

Koop alleen kaarten bij de officiële voorverkoopadressen!

Hiermee voorkom je dat je a) valse kaarten koopt die geen toegang geven tot concerten b) dat je teveel betaalt. Koop je kaarten alleen via de officiële adressen, zie hierboven. Neem bij twijfel contact op met Ticketmaster ©

Mis je een Gig?

­