8 Seconds

8 Seconds, Verenigde Staten, 05 december 1994

geregisseerd door John G. Avildsen
met Luke Perry, Stephen Baldwin en Carrie Snodgress

 

Lane Frost wil in de voetsporen van zijn vader treden, een oud rodeo-kampioen. De training is zwaar, maar hij boekt wel resultaten.

 

260613 Full

  • Genre: Films
  • Duur: 105 min

Verhaal

Film over het leven over Lane Frost (Perry), die van eenvoudige afkomst is en in 1987 wereldkampioen rodeo rijden werd. Zijn vader (Rebhorn) was ook een rodeoster en Lane wil in zijn voetsporen treden. Na een keiharde training gaat hij met twee kameraden (Baldwin en Mitchell) het rodeowereldje in. Hij trouwt met zijn high school sweetheart (Geary), zij gaan voor een tijdje uit elkaar, maar verzoenen zich dan later weer.

 

Eea0944058778f229f70b47855ad9f6b

 

De film komt tot een hoogtepunt als Lane een wilde stier die niemand eerder aankon, berijdt. Het bekende spul met een vakkundig geschreven scenario van Monte Merrick, maar het is overduidelijk dat Perry, de mooie jongen uit de tv-serie Beverly Hills 90210, die we hier voor het eerst in een bioscoopfilm zien, een oppervlakkige lichtgewicht is en nog heel wat leren moet.

 

 

Cast

Regie:
John G. Avildsen
cast:
Luke PerryStephen BaldwinJames RebhornCarrie Snodgress,Red MitchellRonnie Claire EdwardsLinden AshbyCynthia GearyDustin MayfieldCameron Finley
productie:
Michael Shamberg
muziek:
Bill Conti
jaar:
1994
alt. titels:
Eight Seconds
genres:
BiografieDrama
landen:
Verenigde Staten

Trailer

­