Alle New Country Gigs!

Country Concertagenda

Jarrod Dickenson

Concertagenda
Jarrod-Dickenson-Meneer-Frits
Datum: 13 maart 2023 20:15

Locatie: Meneer Frits Eindhoven

Jarrod Dickenson is een gitarist, zanger, songwriter en producer, oorspronkelijk uit Waco, Texas, nu gevestigd in Nashville. Zijn twee albums, The Lonesome Traveler en Ready the Horses, samen met zijn EP, Under A Texas Sky hebben hem lovende kritieken en een toegewijd publiek aan beide zijden van de Atlantische Oceaan opgeleverd. Dickenson tourt door heel Europa en de VS en heeft het podium gedeeld met legendarische artiesten als Bonnie Raitt, Don McLean, The Waterboys, Jools Holland en Jimmie Vaughan. Ook heeft hij opgetreden op prestigieuze festivals als Glastonbury en Cambridge Folk Festival.

Naast zijn afkomst als Texaan, zijn huidige status als inwoner van Tennessee en het feit dat hij in de loop der jaren genoeg huur heeft laten vallen om zichzelf een New Yorker te mogen noemen, is Dickenson ook een geadopteerde zoon van Belfast. Het was in de Noord-Ierse stad waar hij zijn vrouw en bandgenote Claire Dickenson ontmoette, wiens weelderige, veelzijdige zang een centraal ingrediënt is geworden van zijn geluid op het podium en in zijn muziek.

 

Jarrod Dickenson - Your Heart Belongs To Me

 

Na een vuurdoop in de wereld van de grote labels, bestaat Jarrod Dickenson nu als een fel onafhankelijke artiest, een blik die hem goed past en zijn creativiteit de ruimte geeft om te gaan en staan waar hij wil. Nergens komt deze houding beter tot uiting dan in de bluesy rock and roll grom van zijn compromisloze nieuwe album BIG TALK, dat op 3 februari 2023 wereldwijd wordt uitgebracht via Hooked Records.

Als Jarrod Dickenson's derde studioalbum BIG TALK klinkt als een machtig gebrul van verzet, dan is dat geen ontwerpkeuze of marketingbeslissing. De Texaan meent elk woord. Dit album is Jarrod's meest persoonlijke verzameling songs tot nu toe en zijn beslissing om in de stoel van de producer te gaan zitten heeft BIG TALK een drive en samenhang gegeven die de muziek enorm complementeert. Bovendien heeft Jarrod een band van woeste spelers samengesteld om deze songs met opvallende authenticiteit tot leven te brengen in een reeks live-sessies die op tape zijn opgenomen.

Als zijn vorige werken een voet hebben gewaagd op het terrein van de rock and roll, dan plant BIG TALK een grote vlag. Het is classic als Petty, ruig als Waits. Er zijn McCartney-achtige melodieën en de blues wordt met een zekere Rolling Stones swagger neergegooid. En toch heeft Jarrod Dickenson een geheel eigen geluid gecreëerd. BIG TALK klinkt als een man die zijn draai heeft gevonden. Koop de plaat, bezoek een show, maar maak hem niet kwaad.

 

 

Adres
Meneer Frits Eindhoven

 

Kaart


Image

Koop alleen kaarten bij de officiële voorverkoopadressen!

Hiermee voorkom je dat je a) valse kaarten koopt die geen toegang geven tot concerten b) dat je teveel betaalt. Koop je kaarten alleen via de officiële adressen, zie hierboven. Neem bij twijfel contact op met Ticketmaster ©

Mis je een Gig?

­