1883

Verenigde Staten

TV serie 1883 gaat over de familie Dutton voordat ze hun veeboerderij in Montana oprichtten. Bereid je voor op een Dutton-duo: de populaire Paramount Network-show Yellowstone is hier!

Verhaal

In de  tv serie 1883 kijken we terug op de familie Dutton voordat ze hun veeboerderij in Montana oprichtten, bleef maandenlang mysterieus. Nu het decemberdebuut bijna voor de deur staat, krijgen we echter steeds meer details over wat we kunnen verwachten van deze nieuwe toegang tot het Yellowstone-universum.

 

TV Serie 1883

1883 verscheen op zondag 19 december op Paramount+, samen met een speciaal simulcast-evenement op Paramount Network na Yellowstone. Hoewel de tweede aflevering van de show ook op Paramount Network verscheen, waren de volgende afleveringen exclusief beschikbaar zijn via Paramount+. Het is een kleine afwijking voor het Yellowstone-universum, aangezien de originele show in première ging op Paramount Network en later beschikbaar te streamen via NBCUniversal's Peacock.

 

Waar gaat 1883 over?

Zoals de naam al doet vermoeden, richt de serie 1883 zich op de familie Dutton aan het einde van de 19e eeuw, terwijl ze westwaarts over de Great Plains vertrokken om de Montana-hoeve te creëren die op een dag het middelpunt zal worden van zoveel beproevingen en beproevingen voor hun nakomelingen.

De officiële synopsis onthult: "1883 volgt de familie Dutton terwijl ze op reis gaan naar het westen door de Great Plains naar het laatste bastion van het ongetemde Amerika. Het is een grimmige hervertelling van de westerse expansie en een intense studie van een gezin dat de armoede ontvlucht om een betere toekomst in Amerika's beloofde land - Montana."

 

Faith Hill en Tim McGraw spelen de hoofdrol in de prequel.

In augustus 2021 werd bekend dat het country-powerkoppel Faith Hill en Tim McGraw in 1883 de hoofdrol zullen spelen als James en Margaret Dutton.

"Dit is echt een droombaan", zei McGraw in een verklaring. "[Show-maker Taylor Sheridan] heeft een manier van verhalen vertellen gevonden die deze epische drama's en familiesaga's op briljante wijze met zoveel diepgang en creativiteit creëert. De Duttons zijn geweldige karakters en het is zo opwindend om ze tot leven te kunnen brengen.”

"Dit is de kans van je leven", voegde Hill eraan toe. "De Duttons zijn een formidabele familie en het is een absolute droom om zo'n sterk vrouwelijk personage als Margaret Dutton tot leven te brengen. Ik ben nederig en vereerd om met Taylor en zijn hele team samen te werken.”

In december sprak het stel, dat hun 25-jarig jubileum op de set vierde, met People over hoe het was om voor het eerst samen op het scherm te acteren. "We hebben er een punt van gemaakt om niet samen aan onze scènes te werken totdat we op de set zijn", zei Hill. "Het is belangrijk dat we natuurlijk op elkaar reageren als personages, niet als man en vrouw."

"Het was ongelooflijk om samen scènes te doen in 1883 en haar aan het werk te zien," voegde McGraw eraan toe en deelde die scène die (letterlijk) een beetje dicht bij huis raakte. "We hadden een scène waarin ze me moest slaan. Ik verwachtte een klap met mijn vinger, maar het was een poot op mijn kaak. Er was 25 jaar lang opgekropte agressie aan de gang!" grapte hij. "Als je het op het scherm ziet, besef je dat het een echte hit was."

 

De cast

Naast Hill en McGraw werd al vroeg onthuld dat de cast van 1883 zou worden aangevuld met de westerngenre-veteraan Sam Elliott als Shea Brennan, een cowboy die de Duttons van Texas naar Montana leidt, Isabel May (Alexa en Katie) die zal speel Elsa, de oudste dochter van Duttons, LaMonica Garrett (Designated Survivor) als Thomas, een Pinkerton die nauw samenwerkt met Shea van Sam Elliott, evenals een speciaal optreden van Billy Bob Thornton als maarschalk Jim Courtright.

In november werd eindelijk een volledige castlijst onthuld, waaronder Audie Rick als de zoon van Duttons (en toekomstige grootvader van John Dutton) John Dutton Sr., en Dawn Olivieri als Claire, de zus van James Dutton. De cast wordt ook aangevuld met Marc Rissmann, Eric Nelsen, James Landry Hébert, Emma Malouff, Alex Fine, Gratiela Brancusi, Anna Fiamora, Nichole Galicia, Stephanie Nur, Amanda Jaros, Noah Le Gros en Martin Sensmeier.

Cast

Sam Elliott

Tim McGraw

Faith Hill

Isabel May

LaMonica Garrett

Marc Rissmann

Eric Nelsen

James Landry Hébert

Audie Rick

Gratiela Brancusi

Anna Fiamora

Gili Sage Gould

Jayden Hamilton

Amanda Jaros

Jordan Walker Ross

Konstantin Melikhov

Jessica Swinney

Billy Bob Thornton

Trailer

 

­